Vulstation

Over ons

Duikteam H2O beschikt over een eigen modern vulstation waar de leden zelf hun duikflessen kunnen vullen met perslucht of verrijkte lucht.(Nitrox)

Lucht is een rode draad voor onze sport. Het is ongeveer het belangrijkste middel wat we nodig hebben om onder water te kunnen blijven.

Duikteam H20 Westland heeft sinds 2004 een eigen compressor, een L&W 260 Silent. De luchtopbrengst is 260 liter per minuut met een einddruk van 300 bar. Dit in combinatie met 2 buffers van ieder 50 liter staat garant voor een zeer snelle flesvulling.

In 2010 is de vulinstallatie uitgebreid met de mogelijkheid om Nitrox te vullen. Het vullen van Nitrox gebeurt uit een bufferset van 12 flessen van 50 liter, gevuld tot 300 bar met een zuurstofpercentage van 32%. Voor de leden zijn geen extra kosten verbonden aan het vullen, dit is in de contributie inbegrepen.

Het vulstation staat bij één van de leden bij het bedrijf opgesteld. Dit punt is centraal in het Westland gelegen zodat dit door de leden snel aangereden kan worden. Er is gekozen voor een vulsysteem dat door de leden zelf bediend kan worden, zodat je niet van een ander afhankelijk bent om je fles te vullen. Ideaal, want zo kan iedereen op elk tijdstip zijn/haar fles vullen (met uitzondering van 22.00 t/m 07.00 uur).

Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk: d.m.v. een tag krijg je toegang tot het vulstation hier is het luchtvulpaneel met 3 vulslangen (1 INT, 1 DIN-aansluiting en een 300 bar aansluiting)geplaatst. In dezelfde ruimte bevindt zich het Nitroxvulpaneel ook met 3 vulslangen (1 int, 1 DIN aansluiting en een 300 bar aansluiting) dit paneel is bereikbaar voor leden met een Nitroxbrevet.

Het groot onderhoud aan de compressor wordt jaarlijks door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd. Het dagelijks onderhoud wordt intern uitgevoerd. Zo kunnen we altijd de beste luchtkwaliteit garanderen. Ook wordt de fleskeuring één keer per jaar centraal voor de hele vereniging geregeld. Dit is financieel voordelig omdat er een groot aantal flessen in één keer gekeurd wordt.
Contributie

Duikteam H2O is een gezellige trefpunt in het Westland voor liefhebbers van de duiksport. 

 Duikteam H2O is ook op facebook te volgen. 

Contact Info

Westland
010 5911760
info@duikteamh2o.nl
Duikteam H2O © Copyright 2023. All rights reserved