Opleiding

Over ons

Onder toezicht en leiding van onze eigen, ervaren NOB-instructeurs worden de opleidingen verzorgd. De NOB-opleidingen zijn modulair opgebouwd en bestaan uit een deel theorie en deel praktijk.

De theoriemodules worden afgesloten met een toets. De praktijkmodules worden voor het grootste deel geoefend in het Oostvoornse meer onder begeleiding van één van de instructeurs. De nadruk ligt hier op nood- en reddingsprocedures en trim- en opstijgtechnieken. Beheers je de praktijk, wordt deze officieel waargenomen door een instructeur.

Bij Duikteam H2O Westland kan je een opleiding volgen vanaf de basis, het NOB 1-sters brevet tot en met het NOB 3-sters brevet. Een duikopleiding bij een vereniging als de onze neemt vaak meer tijd (enkele maanden) in beslag dan bij een commerciële duikschool. Dit komt doordat onze instructeurs opleidingen geven op vrijwillige basis. Zij worden hier (ondanks hun erkende diploma’s) niet voor betaald! Het geven van duiklessen is immers hun hobby. Het voordeel is dat de opleidingskosten relatief laag zijn!

Voor de opleidingen wordt een bijdrage van de de leden gevraagd:

  • het behalen van het 1* brevet kost 50 euro
  • het behalen van het 2* brevet kost 40 euro
  • het behalen van het 3* brevet kost 30 euro

Dit bedrag betaal je per jaar en normaal gesproken haalt iedereen het brevet binnen een jaar. Hierbij komen nog de kosten voor het lesboek en de brevetkaart.

Leren duiken bij een vereniging als H2O heeft zeker voordelen. Het is goedkoper, en omdat de opleiding langer duurt, bouw je gedurende je cursus ook al de nodige duikervaring op. Verder is het gewoon heel leuk om samen met een groep mensen te beginnen met een opleiding en met z’n allen vooruitgang te boeken. Bijkomend voordeel is dat je gelijk leuk contact opbouwt met andere (nieuwe) leden en instructeurs.

Onze duikopleidingen zijn pittig en je krijgt het brevet niet cadeau, maar je moet het echt verdienen! Maar, als je het hebt verdiend, dan zal je tijdens je eerste duikvakantie merken dat je van ons een stevige hoeveelheid bagage hebt meegekregen!

Als je binnen zeer korte tijd een brevet wilt halen voor het duiken tijdens een vakantie in het buitenland kun je misschien beter voor een commerciële duikschool kiezen.

Duikteam H2O is een gezellige trefpunt in het Westland voor liefhebbers van de duiksport. 

 Duikteam H2O is ook op facebook te volgen. 

Contact Info

Westland
010 5911760
info@duikteamh2o.nl
Duikteam H2O © Copyright 2023. All rights reserved